Barcelona protestvovala zbog suđenja Starka

Protestno pismo

Barcelona protestvovala zbog suđenja Starka

Midhat Šljivak

Fudbalski klub Barcelona uputila je protestno pismo Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA), zbog lošeg suđenja njemačkog sudije Wolfganga Starka u meču protiv PSG-a.

PSG je u sudijskoj nadoknadi došao do remija protiv katalonskog tima u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a u Barceloni su nakon utakmice iskazali veliko nezadovoljstvo suđenjem Starka, a trener Barce Tito Vilanova ga je optužio da ne poznaje pravila igre.

Jedna od glavnih primjedbi je to da je Stark dozvolio igru iako su dva igrača Barcelone bila van terena gdje im se ukazivala pomoć, te ofsajd pozicija kod gola Zlatana Ibrahimovića.

"Barca je poslala žalbeno pismo UEFA-i zbog grešaka sudije Starka u meču protiv PSG-a. Želimo samo da izrazimo svoje nezadovoljstvo i čuđenje što profesionalni sudija ne poznaje pravila igre", rekao je glasnogovornik Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti