Barcelona ruši rekorde

Sjajna sezona

Barcelona ruši rekorde

Adnan Beganović

Sjajnim partijama u ovoj sezoni fudbaleri Barcelone počeli su rušiti rekorde u Primeri, pa i one za koje se mislilo da nikad neće biti dostignuti. 

Naime, fudbaleri Barcelone su već izjednačili rekord po broju osvojenih bodova u prvom dijelu Primere (47) koji je držao Real (47 osvojenih bodova u prošloj sezoni). Ukoliko Barcelona u posljednjem 19. kolu na Camp Nou pobjedi ili remizira sa Deportivom, rekord Reala će biti samo istorija.

U isto vrijeme, momčad Josepa Guardiole ide i prema rekordu po broju postignutih golova tokom čitave sezone koji samostalno drži Real sa 107 postignutih golova u sezoni 1989 / 90. U ovom trenutku Barca ima malo veći prosjek od Reala, kojeg je tada sa dosta uspjeha vodio John Toshak i u kojemu je sjajni meksički reprezentativac, Hugo Sanchez, postigao 38 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti