Barcelona s igračem manje do pobjede

Messi i Pique za pobjedu

Barcelona s igračem manje do pobjede

Midhat Šljivak

Fudbaleri Barcelone nastavili su sa odličnm igrama i španskoj Primeri, a večeras su Katalonci slavili na Mallorci rezultatom 2:0.

Barca je odličnu igru u prvom poluvremenu krunisla golom Lea Messija u 25. minuti. Prvobitno je gol bio pripisan Alaxisu Sanchezu, no kasnije se ispostavilo da on nije dirao loptu, pa je gol pripisan Messiju.

Alexis je propustio najbolju priliku prvog poluvremena kada je zatresao prečku gola Mallorce, no na poluvrijeme se otišlo vodstvom Barce od 1:0.

U nastavku susreta, tačnije u 57. minuti Barcelona je ostala bez Thiaga Alcantare koji je dobio drugi žuti karton, no ni to izabranicima Pepa Guardiole nije smetalo da dođu do drugog gola. Gerard Pique je pogodio za konačnih 2:0.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.