Barcelona se žali zbog Inieste

Barcelona se žali zbog Inieste

Barcelona će se žaliti na prijedlog UEFA-e da suspenduje Andresa Iniestu, jer je namjerno dobio žuti karton u utakmici Lige prvaka sa Šahtarom.

Iniesta je dobio žuti karton u prvoj četvrtfinalnoj utakmici, pošto nije bio na propisanom odstojanju prilikom izvođenja slobodnog udarca nogometaša ukrajinskog tima. To je bio njegov parni žuti karton, što je značilo da će propustiti revanš utakmicu u Donjecku. Barcelona je u prvom meču pobijedila sa 5:1, a u drugom meču sa 1:0.

Delegat prve utakmice naveo je u izvještaju da je Iniesta namjerno dobio žuti karton kako bi zbog suspenzije propustio jedan meč i tako bez kartona dočekao polufinalne utakmice najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Barcelona u polufinalu Lige prvaka igra protiv Real Madrida

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.