Depay zablistao protiv Stuttgarta, Pjanić igrao u finišu utakmice

Barcelona pobijedila sa 3:0

Depay zablistao protiv Stuttgarta, Pjanić igrao u finišu utakmice

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su u prijateljskoj utakmici pobijedili Stuttgart sa 3:0.

Katalonci se već nekoliko dana nalaze na pripremama u Njemačkoj, a to su iskoristili da odigraju prijateljsku utakmicu na Mercedes-Benz Areni protiv ekipe Stuttgarta.

Za Barcelonu je ovo treće pripremna utakmica, te je ekipa Ronalda Koemana upisala novu pobjedu.

Katalonski klub slavio je sa 3:0, a navijači Barcelone posebno su oduševljeni igrom Memphisa Depayja koji je po prvi put nastupio u početnom sastavu, te je itekako opravdao očekivanja.

Barcelona je veoma dobro otvorila utakmicu i uspjela je povesti sa 1:0 u 21. minuti utakmice.

De Jong je poslao dugu loptu za Depayja koji je sjajnim driblingom izbacio jednog igrača Stuttgarta i zatim je pogodio mrežu njemačkog kluba i doveo Barcelonu u prednost.

Oglasi

Barcelona je do drugog gola došl au 36. minuti. Depay i Griezmann su odlično kombinovali, a lopta na kraju dolazi do Demira koji pogađa mrežu Stuttgarta za 2:0.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto mirniju utakmicu. Bilo je nekoliko solidnih šansi na obje strane i Stuttgart je pokušao da se vrati, ali nisu uspjeli.

Barca je utakmicu riješila u 73. minuti kada je Griezmann odlično uposlio Riquija Puiga koji pogađa za 3:0.

U 79. minuti šansu je dobio i Miralem Pjanić. Samo minut kasnije Pjanić je odlično prošao po desnoj strani i uposlio Manaja koji je bio sam ispred golmana domaćih, ali nije uspio da postigne pogodak.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Barcelona slavila sa 3:0.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvir_86
Ko , o čemu ?? Čaušević o Barsi i pjaniću
3 6
enko
I o g-dji Ikardi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi