Barcelona sve bliže odbrani naslova

Primera Division

Barcelona sve bliže odbrani naslova

Odigrane su prve tri utakmice 36. kola španske Primere. Barcelona je zadržala lidersku poziciju, Villarreal je doživio drugi uzastopni poraz, dok je Getafe odigrao 1:1 protiv Sportinga.

Barcelona je teže od očekivanog došla do pobjede protiv Tenerifa, ali je na kraju ipak ostala na čelu tabele i primakla se blizu naslova prvaka. Lionel Messi je u 17. minuti doveo Barcelonu u vodstvo, a Roman Martinez u 39. minuti poravnava na 1:1. U nastavku utakmice otpor Tenerifa je ipak slomljen.

Bojan Krkić je u 63. minuti pogodio za 2:1, a tada se igra Tenerifa raspala. U 76. minuti su Tenerife imale sjajnu priliku za poravnati, ali nisu uspjeli. Samo minutu kasnije Barcelona je kaznila to i Pedro Rodriguez  je povisio na 3:1. Konačnih 4:1 postavio je Lionel Messi u 93. minuti. 

U sjajnoj utakmici Almeria je sa 4:2 bila bolja od Villarreala. Već nakon prvih 45 minuta Almeria je vodila sa 3:0. Crusat je u 14. minuti načeo mrežu Diega Lopeza, Uche je u 28. minuti povisio, a isti igrač drugim pogotkom u 42. minuti povisio na 3:0.

U nastavku utakmice Villarreal je zaigrao mnogo bolje i uspio postići dva pogotka, ali vremena i snage za potpuni preokret nisu imali. Marcano je u 53. minuti smanjio na 3:1, a Ariel Ibagaza u 66. minuti smanjuje na 3:2. U posljednjoj minuti utakmice Pablo Piatti je potvrdio pobjedu Almerije.

Jedina utakmica koja je završila bez pobjednika bila je između Getafea i Sportinga. Miguel De la Cuevas je u 17. minuti doveo Sporting u vodstvo, a Roberto Soldado nakon dugo vremena je postigao pogodak i u 47. minuti poravnao na 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.