Barcelona teško do pobjede
Ibrahimović je donio pobjedu Barci

Primera Division

Barcelona teško do pobjede

Barcelona je slavila pobjedu na gostovanju kod Mallorce rezultatom 1:0. Ovo je Mallorci tek drugi poraz na domaćem terenu ove sezone. Prije Barcelone Palma se Mallorcu su uzdignutih ruku napustili igrači Seville.

Prvo poluvrijeme nije bilo mnogo uzbuđenja osim prve dvije minute kada je domaći tim preko Aduriza imao dvije prilike. Pep Guardiola je utakmicu počeo s Messijem i Xavijem na klupi, a kada je vidio da ne ide bez njih ubacio ih je početkom drugog poluvremena.

U 62. minuti se to isplatilo. Barcelona je povela golom Zlatana Ibrahimovića nakon kornera kojeg je izveo upravo Xavi, a mora se priznati da je golu kumovala i greška Ramisa te golmana Aouatea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.