Barcelona u derbiju kola dočekuje Sevillu

9. kolo španske Primere

Barcelona u derbiju kola dočekuje Sevillu

Derbi devetog kola španske Primere igra se na Nou Campu gdje Barcelona dočekuje Sevillu. Real gostuje kod Herceulesa, dok Valencia dočekuje Zaragozu koja još uvijek nema nijedne pobjede.

Od derbija na Nou Campu treba očekivati veliki spektakl. S jedne strane Messi, Xavi, Iniesta i Villa, a s druge Navas, Kanoute, Fabiano i Capel. Trebalo bi biti dosta golova, oba tima su u formi i ništa drugo se ne može ni očekivati.

Real je u najboljoj fomri od svih članova Primere, a u ovom kolu ide na gostovanje u Alicante kod Herculesa koji je već dobio Barcelonu. Mourinho bi sigurno bio ljut na svoje igrače ukoliko se i njima desi takva sudbina, pa će Ronaldo i Higuain gristi jače nego ikad za nova tri boda.

Valencia je takođe u dobroj formi, a na Mestallu im dolazi Zaragoza koja je još bez pobjede. Šišmiši se nadaju novim bodovima, a njihov najveći rival Villarreal ima teško gostovanje kod Sportinga. Deportivo je uz Zaragozu jedini bez pobjede, a u ovom kolu na Riazoru protiv Espanyola ima priliku da to promijeni.

Racing je domaćin Osasuni, Malaga Real Sociedadu, a Atletico Madrid na Vicente Calderonu očekuje novu pobjedu protiv Almerije. Mallorca je favorit protiv Levantea, a Athletic Bilbao, prema trenutnoj formi, ne bi trebao imati problema na San Mamesu protiv Getafea, koji je također vrlo dobra ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.