Barcelona večeras predstavlja novog trenera
Foto: EPA

Valverde stiže na Nou Camp?

Barcelona večeras predstavlja novog trenera

E. Čaušević

Luis Enrique je nakon tri sezone odlučio napustiti trenersko mjesto Barcelone i katalonski klub veoma brzo trebao bi saopštiti ime novog trenera.

Prema pisanju španskih medija Barcelona će navjerovatnije večeras održati konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljen novi trener ove ekipe. Već nekoliko sedmica se špekuliše o potencijalnim kandidatima za ovo mjesto, a činjenica da je najbliži Nou Campu Ernesto Valverde koji je prije nekoliko dana napustio Athletic Bilbao.

Prošle sedmice predsjednik Barce, Josep Maria Bartomeu, izjavio je da će novi trener ovog kluba biti predstavljen 29. maja, a press konferencija zakazana je večeras u sedam sati. Mnogobrojni španski mediji nalaze se ispred Nou Campa gdje se očekuje dolazak novog trenera Blaugrane.

Pred novim trenerom katalonskog kluba neće biti nimalo lagan zadatak jer se očekuje remont ekipe ovog ljeta. Nakon što je Enrique i prvoj sezoni osvojio sve što je mogao prethodne dvije i nisu bile nešto uspješne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi