Golman je stajao na petercu, pa primio gol iz kornera kakav svijet do sada nije vidio

Vanjskim dijelom stopala - po zemlji

Golman je stajao na petercu, pa primio gol iz kornera kakav svijet do sada nije vidio

Eldar Ganibegović

Sjajan meč gledaoci su mogli pratiti u okviru 1. kola grupe A Copa Sudamericane.

Barcelona (Ekvador) je ugostila ekipu Wanderersa (Urugvaj) i slavila s 4:2.

Show je započeo Mastriani koji je postigao golove u 9. i 11. minuti za vodstvo Barcelone od 2:0, ali samo tri minute kasnije Rivero smanjuje na 2:1.

U 35. minuti za konačnih 3:1 na poluvremenu pogodio je Carcelen Carabali.

Drugo poluvrijeme apsolutno je pripalo Damianu Diazu. Ovaj 35-godišnji veznjak Barcelone prvo je u 51. minuti promašio penal, a onda je tri minute kasnije postigao gol direktno iz kornera. 

Iskoristio je trenutak nepažnje golmana gostujuće ekipe koji je stojao na petercu, a onda vanjskim dijelom stopala udario loptu koja po zemlji ulazi u mrežu. Takav gol iz kornera do sada vjerovatno nije viđen.

Pogledajte o čemu se radi.

Do kraja je urugvajski tim samo uspio ublažiti poraz preko Mendeza koji je postigao gol u 61. minuti utakmice.

Nakon prvog kola Barcelona je prva u grupi A s tri boda, Lanus i Metropolitanos imaju po bod, dok je Wanderers ma 4. mjestu bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi