Barcelona želi Colea i Mathieua
Foto: EPA

Nova pojačanja za Barcu

Barcelona želi Colea i Mathieua

Midhat Šljivak

Katalonski gigant Barcelona naredne sezone će igrati u dosta izmijenjenom sastavu.

Nakon što su tim pojačali njemački golman Marc-Andre ter Stegen i reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić, trener Barcelone Luis Enrique, planira pojačati i defanzivni red.

Prema navodima Mundo Deportiva, Barcelona će pokušati angažovati defanzivca Valencije Jeremyja Mathieua, koji može igrati po lijevom boku, ali i na štoperu, te iskusnog engleskog defanzivca Ashleya Colea, koji je na kraju sezone dobio otkaz u Chelseaju.

Rukovodstvo Barcelone i Valencije navodne već vrše pregovore, a tim s Mestalle bi pored novca mogao dobiti na posudbu mladog Cristiana Tella. 

S druge strane Cole je također opcija Barce, a engleski fudbaler pored ponude katalonskog tima, ima i nekoliko ponuda iz Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.