Barcelonin dom uskoro u novom ruhu

Camp Nou sa većim kapacitetom

Barcelonin dom uskoro u novom ruhu

Vijeće direktora Barcelone u januaru će donijeti konačnu odluku u vezi sa izgradnjom stadiona Nou Camp čiji kapacitet će se povećati za šest hiljada sjedećih mjesta. 

Katalonski klub usvojio je izveštaj o mogućnosti izrade dva projekta koja za cilj imaju povećanje kapaciteta stadiona Nou Camp na 105 hiljada sjedećih mjesta. Iako je jučer održan sastanak na kome su razmatrani naredni koraci, oni će biti preduzeti početkom 2014. godine.

Kako je saopšteno iz kluba, dva projekta podrazumjevaju izgradnju novog stadiona na zemljištu koje je u vlasništvu Univerziteta Barcelona, ali i izgradnju novog stadiona na mjestu postojećeg Nou Campa.

„Oba stadiona bi imala kapacitet od 205 hiljada sjedećih mjesta, pokriven krov, novih šest hiljada parking mjesta i pomoćni stadion od dvije hiljade sjedećih mjesta. Iako oba projekta podrazumjevaju velike i značajne investicije, klub garantuje da se neće ugroziti finansijska stabilnost,“ saopšteno je iz Barcelone.

Nou Camp je već sada stadion sa najvećim kapacitetom od 99.354 mesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.