Barcelonu već mnogi vide na Wembleyju

Najava večerašnjeg El Clasica

Barcelonu već mnogi vide na Wembleyju

Četvrti El Clasico u posljednjih 18 dana odigrat će se večeras. Barcelona će na svom Nou Campu braniti prednost od dva gola koju je stekla na Santiago Bernabeu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Mnogi Barcelonu već vide na Wembleyu, međutim iz Reala se ne predaju i vjeruju da mogu napraviti rezultat koji će ih odvesti u finale najjačeg klupskog takmičenja na svijetu.

Madriđani su tražili od UEFA-e da suspenduje šest igrača Barcelone zbog nesportskog ponašanja u provom polufinalnom susretu, ali krovna kuća evropskog nogometa je odbila žalbu. Također, Jose Mourinho je izrazio nezadovoljstvo odlukom da se suđenje povjeri Franku de Bleeckereu.

Barcelona je u subotu u okviru španske Premiere poražena na gostovanju kod Real Sociedada sa 2:1, dok je Real kod kuće izgubio od Zaragoze sa 3:2. To je bio provi put nakon devet godina da ova dva kluba u istom kolu upišu poraz u španskom prvenstvu.

Večerašnji susret ova dva tima bit će 213. Real je do sada slavio 86 puta, dok je Barcelona upisala 83 pobjede, 43 susreta su završena bez pobjednika. Ipak, Katalonci imaju ubjedljivo bolji skor na Nou Campu, 47 pobjeda, 18 poraza i 16 nerješenih utakmica.

Ruud van Nistelrooy je uspio zabiti u jednoj sezoni 12 golova, a Lionelu Messiju potreban je još samo jedan gol kako bi izjednačio taj rekord. U redovima Madriđana najbolji strijelci su Karim Benzema i Cristiano Ronaldo, obojica su po šest puta tresli protivničke mreže.

Tim Pepa Guardiole ove sezone u Ligi prvaka uhvaćen je u ofsajdu čak 41 put, samo je Chelsea imao više nedozvoljenih pozicija (42). Sa druge strane, tim Josea Mourinha je najnedisciplinovanija ekipa sa tri crvena i 27 žutih kartona.

Ronaldo je imao najviše udaraca prema golu ove sezone. Portugalac je šutirao 53 puta, ali samo 24 puta u okvir gola. Messi je drugi sa 42 pokušaja, ali Argentinac je nešto uspješniji, 28 puta golmani su imali posla.

Adriano i Abidal su još uvijek van stroja. Charles Puyol je upitan, te ukoliko ne bude spreman za ovaj meč, Guardiola će biti prisiljen staviti Maxwella. Nakon što me Mascherano napravio penal protiv Sociedada, moguće je da sa Piqueom na stoperskoj poziciji zaigra Sergio Busquets.

Gabriel Milito već duže vrijeme je povrijeđen, tako da ga neće biti ni u ovom susretu. Andres Iniesta bi se mogao vratiti na ovoj utakmici, a ukoliko ne bude spreman, najvjerovatnije zamijenit će ga Seydou Keita. Jose Pinto, rezervni golman, je suspendovan.

Sa druge strane sastav Reala bi trebao biti malo agresivniji. Od prve minute najvjerovatnije će početi Emmanuel Adebayor. Jose Mourinho će imati velike probleme u odbrani, jer su suspendovani Pepe i Sergio Ramos. Veznjaci Sami Khedira i Fernando Gago su povrijeđeni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.