Barrios i službeno u Dortmundu
Barrios veliko pojačanje za Borussiju

Pojačanje u napadu

Barrios i službeno u Dortmundu

Edmir Škorić

Dortmundska Borussija jača je za još jednog napadača, budući da je klub uspješno završio transfer argentinskog napadača Lucas Barriosa iz čileansokog Colo Colo. Najbolji strijelac svijeta prošle sezone službeno je postao igrač BVB-a, gdje bi trebao provesti naredne četiri godine.

Lucas Barrios postigao je 58 golova u 66 odigranih susreta za dvije sezone provedene u čileanskom Colo Colou, i sigurno je da će napadu Borussije donijeti jednu novu dimenziju. 24-godišnjak je u Dortmund stigao u subotu, prošao liječničke preglede, te potpisao četverogodišnji ugovor.

"Već dugo vremena smo zainteresovani za njega. Imamo dobre igrače u naapdu, a on nam daje još jednu opciju", izjavio je trener BVB-a Juergen Klopp. Colo-Colo, inače najveći čileanski klub, zapao je u financijske dugove, pa ne čudi prodaja najboljeg igrača Borussiji. Navodno, Čileanci su za Barriosa dobili 4,4 miliona eura, a Argentinac će Nijemcima biti prava zamjena za Alexandrea Freija koji je potpisao za Basel. Treba napomenuti da su se za njegove usluge zanimali mnogi timovi iz Njemačke, no "žuto-crni" su bili najkonkretniji.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.