Barrios oduševljen dolaskom u Kinu

Barrios oduševljen dolaskom u Kinu

Edmir Škorić

Paragvajski napadač Lucas Barrios oduševljen je dolaskom u redove kineskog Guangzhou Evergrandea.

Barrios je novinarima u Kini izjavio da se veseli novoj avanturi nakon što je napustio "najbolju ligu na svijetu".

 

"Ovo je sjajna prilika za mene. Igrao sam u najboljoj svjetskoj ligi, Bundesligi, a sada imam priliku da osjetim i kineski nogomet", kazao je Barrios, koji je odbio preći u Fulham da bi došao u Kinu.

 

"Bundesliga je najbolja liga na svijetu, pa sam htio novu avanturu. Evergrandeovi čelnici došli su u Dortmund s jasnim ambicijama, zatim imaju velikog trenera kao što je Marcelo Lippi, tu je i Dario Conca... Sretan sam što sam i ja sada tu".

 

"Prvo moram naporno trenirati i naviknuti se na kinesku ligu što je brže moguće. No, najvažniji je  timski uspjeh".

 

Paragvajac, koji je do ovog ljeta igrao za dortmundsku Borussiju, prati redovito utakmice na Euru 2012 u Poljskoj i Ukrajini.

 

"Da, naravno da pratim sva dešavanja. Euro je najkonkurentnije natjecanje. Optimista sam da Njemačka može biti prvak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti