Barry Ferguson iz Glasgowa u Birmingham

Premiership, transferi

Barry Ferguson iz Glasgowa u Birmingham

Adnan Beganović

Škotski fudbalski reprezentativac i dojučerašnji igrač Glasgow Rangersa, Barry Ferguson, potpisao je trogodišnji ugovor s Birmingham Cityjem.

Birmingham je na ime obeštečenja škotskom klubu platio milion funti, a odlazak Fergusona bio je očekivan jer je zbog nediscipline u posljednjih nekoliko mjeseci imao loš status u Glasgowu.

Ferguson u Birmingham dolazi na insistiranje menadžera ovog kluba i njegovog nekadašnjeg trenera u Glasgowu i škotskoj reprezentaciji, Alexa McLeisha, koji je nakon potpisao ugovora za engleske medije istakao:

„Za mene je Barry veznjak u najboljim godinama, ne mislim da je sa 31 godinom star i jako sam zadovoljan što će nam se pridružiti“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.