Barry: Naslov Premier lige nije daleko od nas

Barry: Naslov Premier lige nije daleko od nas

Edmir Škorić

Engleski nogometaš Gareth Barry tvrdi da naslov engleskog prvaka nije daleko od Manchester Cityja.

Manchester City nakon sedam odigranih kola ima 19 bodova, te je na diobi prvog mjesta zajedno sa gradskim rivalom Unitedom. Tim Roberta Mancinija samo jednu utakmicu nije uspio pobijediti i to u Londonu protiv Fulhama (2:2).

"Pogledate li našu završnicu prošle sezone, bili smo peti i onda smo završili kao treći, te smo osvojili FA kup. To je veliki napredak i stoga mislim da naslov prvaka nije daleko od nas. Osvajanje Premier lige bilo bi nešto fantastično za ovaj klub", kaže Barry, koji dodaje:
"Imamo sjajan početak sezone. Mnogi su govorili o nama da smo orijentirani ka odbrani i da smo uglavnom usmjereni ka odbrani gola. Ipak, to je sada sasvim suprotno. Postigli smo puno golova i primili smo više nego što smo trebali, ali sveukupno igramo dobro".

City će nakon završetka pauze zbog reprezentativnih nastupa ugostiti Aston Villu u 8. kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.