Barry postigao 2000. gol za Englesku

Engleska savladala Švedsku

Barry postigao 2000. gol za Englesku

Gareth Barry je postigao jedini gol u prijateljskom meču između Engleske i Švedske (1:0), a danas su čelnici Fudbalskog Saveza Engleske, saopćili da je gol i zvanično pripisan Barryu i potvrdili da je to bio 2000. gol Engleza u povijesti.

Postojala je dilema da li je Barryev gol pripisan njemu ili Danijelu Majstoroviću kao autogol, kojeg je pogodila lopta, nakon Barryevog šuta glavom.

Pošto je bio prijateljski meč, češki sudija, Pavel Kralovec je donio konačnu odluku kome pripisati gol.

"Dobili smo sudijski izvještaj u kojem zvanično stoji da je Gareth Barry strijelac gola." rekao je glasnogovornik Fudbalskog Saveza Engleske.

To znači, da je to ukupno 2000. gol Engleza od njihove prve utakmice od 1872. godine.

Pobjeda protiv Švedske, također je i prva pobjeda protiv toga rivala nakon 43 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.