Basara: Nismo odmarali, za sada imamo četiri nove igračice

Čelni čovjek ŽNK Iskra Bugojno

Basara: Nismo odmarali, za sada imamo četiri nove igračice

S. Mlaćo

U Bugojnu je jučer održana sjednica Upravnog odbora ŽNK Iskra Bugojno na kojoj je između ostalog donesena odluka o imenovanju Samira Vrbana za šefa stručnog štaba tog kluba, dok će njegov prvi pomoćnik u narednom periodu biti Asmer Mašić.

Jasno su istaknute i ambicije kluba sa Jaklića u narednoj sezoni, a to je opstanak u premijerligaškom društvu.

"Prvo bih se zahvalio medijima koji nas prate, a što se tiče naših planova za novu sezonu, mi nismo imali puno odmora i odmah po okončanju prošle sezone počeli smo se pripremati za novu. Doveli smo četiri nove igračice, a još smo u razgovoru za par nogometašica iz drugih klubova BiH, te dvije nogometašice iz Crne Gore. Mislim da smo na dobrom putu da u narednoj sezon iste budu članice našeg kluba. Naš cilj je da ostanemo u ženskoj Premijer ligi, odnosno da se probamo domoći Lige za prvaka", kazao je Naim Basara čelni čovjek ŽNK Iskra.

"Ženski nogometni klub Iskra u omladinskom pogonu ima 37 nogometašica, a pet kadetkinja koje mogu nastupati za seniorsku momčad će biti priključene treninzima i to je najveći doprinos trenera koji rade u omladinskom pogonu. Ne mogu da ne spomenem Elmu Basaru, te Smaju Durakovića koji sticajem okolnosti ne posjeduje licencu i to je jedini razlog što sada trenutno par mjeseci nije član ŽNK Iskra Bugojno. Ja mu se ovim putem javno zahvaljujem što je postigao dobre rezultate i na zasluženo osvojenom trećem mjestu. Čestitao bi novom šefu stučnom štaba Samiru Vrbanu te Asmeru Mašiću i ja im želim svu sreću", dodao je Basara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi