Basel i Salzburg bez golova na St. Jakob-Parku

Odigran prvi susret osmine finala UEFA Evropske lige

Basel i Salzburg bez golova na St. Jakob-Parku

Prvi susret osmine finala UEFA Evropske lige večeras su na St. Jakob-Park stadionu u Baselu odigrali Basel i Salzburg. Susret je završen bez golova. 

Ove sezone fantastični Salzburg odlično je otvorio utakmicu. Domaći su zaprijetili preko Ilsankera u 4. minuti, ali njegov neugodan centaršut u korner je izbio golman domaćih Sommer. Samo četiri minute kasnije prilika za Delgada, ali njegov udarac odlazi pored stative Gulacsija. 

Salzburg je bio mnogo opasniji protivnik u prvih 20-ak minuta susreta, a priliku da donese vodstvo svojoj ekipi u 18. minuti propustio je Kampl. Nakon početne inicijative gostiju domaći su se oslobodili pritiska i zaprijetili preko Sia nakon asistencije Degena, ali promjene nije bilo. 

Novu priliku domaćin je imao u 42. minuti susreta. Stocker je pretrčao Dušana Šventu šutirao, ali je na mjestu Gulacsi. Do odlaska na odmor nije bilo prilika na St. Jakob-Parku. 

U nastavku susreta prva prilika za goste. U 52. minuti susreta šutirao je Soriano, ali je ostalo bez promjene rezultata. Nastavili su gosti sa pritiskom i u nastavku drugog poluvremena. Prijetili su gosti preko Manea i Žulja, ali se rezultat nije mijenjao do kraja susreta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti