Basel opet prvak, Luzern ispred Zuricha u Evropu

Švicarska Superliga

Basel opet prvak, Luzern ispred Zuricha u Evropu

Edmir Škorić

U Švicarskoj su u nedjelju odigrani susreti posljednjeg 36. kola Superlige.

Basel je u prošlom kolu osigurao naslov prvaka, a sezonu je okonačo pobjedom nad Lausanneom (4:2). Ajeti, Calla (2) i Die su tresli mrežu gostiju koji su se davno oprostili od lige, dok su Tafet i Coly postizali utješne golove za plavo-bijele.

Luzern je razbio Thun s 3:0, a pogotke su postigli Winter, Wiss i Mikari. Luzern je ovom pobjedom izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kao i trećeplasirani Young Boys, koji je kod kuće s 2:0 savadao St. Gallen uz golove Steffena i Freyja.

Osim Basela, Švicarsku će u Ligi prvaka, makar u kvalifikacijama, predstavljati i Grasshoppers, koji je na kraju poražen u Sionu s 3:1. Zurich i Aarau su odigrali 2:2. 

Švicarska Superliga, 38. kolo:
Basel - Lausanne 4:2 (Ajeti 8, Calla 59, 68, Die 91/ Tafer 48, Coly 70)
Luzern - Thun 3:0 (Winter 39, Wiss 44, Mikari 80)
Sion - Grasshoppers 3:1 (Assifuah 2, 21, Follonier 71/ Feltscher 33)
Young Boys - St. Gallen 2:0 (Steffen 1, Frey 73)

Zurich - Aarau 2:2 (Pedro 3, Schönbächler 81/ Luscher 56, Burki 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.