Baselu Kup, Lausanneu mjesto u Evropi
Benjamin Huggel strijelac šestog gola

Švicarska

Baselu Kup, Lausanneu mjesto u Evropi

Edmir Škorić

Nogometaši Basela jučer su sa uvjerljivih 6:0 savladali Lausanne te tako očekivano osvojili Švicarski kup.

Basel je na svom St. Jakob Park stadionu bio apsolutni favorit protiv drugoligaša Lausannea i već nakon prvih 45 minuta stvari su bile riješene. Stocker i Shaqiri u samo dvije minute postižu po jedan pogodak i na odmor se odlazi pri rezultatu 2:0.

Na otvaranju drugog dijela Zoua pogađa za već nedostižnih 3:0, a do kraja utakmice gostujući golman još tri je puta vadio loptu iz vlastite mreže. Na to su ga natjerali Chipperfield, Huggel te Stocker svojim drugim golom.

Kako je Basel kroz prvenstvo osigurao svoje mjesto u doigravanju za grupnu fazu Lige prvaka, Lausanne će najvjerovatnije igrati u Evropskoj ligi kao finalista Kupa, no za to će morati dobiti potrebnu dozvolu UEFA-e.

Posljednji put su se Basel i Lausanne u finalu Kupa sastali još daleke 1967. godine, kada je Basel slavio rezultatom 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.