Bašić: Bili smo bolji, presudila je veća želja za pobjedom

Metalleghe nadigrao Igman

Bašić: Bili smo bolji, presudila je veća želja za pobjedom

Metalleghe BSI iz Jajca konačno je proigrao, onako kako se od njih očekuje. Zvučna pojačanja iz ljetnog prijelaznog roka opravdala su svoj dolazak, pa su Jajčani zahvaljujući golovima Kovača i Benovića jučer u Konjicu nadigrali i Igman s visokih 0:3.

Nakon pobjede zadovoljstvo nije krio ni trener tima iz Jajca Nermin Bašić.

„Od prvog dana priprema znalo se šta tražim, a to je lijep i kvalitetan nogomet od strane mojih igrača. Posebno me raduje atraktivna igra koju momci pružaju, a u svakoj utakmici imamo 15 do 20 udaraca na gol, što protivnicama ne dozvoljava razvijanje igre. Što se tiče utakmice u Konjicu, odigrali smo na nivou u svim linijama, taktički, perfektno i disciplinovano. Bili smo bolji protivnik i presudila je veća želju za pobjedom“, kazao je Bašić. 

Nakon pet odigranih kola Metalleghe ima sedam bodova i u iščekivanju je žrijeba 1/16 finala seniorskog Kupa BiH. Slijedi nova serija od tri meča u kratkom periodu, a osim Kup duela, u prvenstvu će u narednom kolu ugostiti GOŠK, a potom gostovati u Lukavcu.

„Moramo nastaviti i dalje marljivo trenirati kako bi našim navijačima pružili što bolji užitak u narednim utakmicama. Dosta posla je pred nama, ali moramo biti još bolji i još jači, jer želimo i dalje biti fizički superiorniji od protivnika. Najbitnije je da zadržimo ovaj nivo igre, a onda neće ni rezultati izostati“, naglasio je ovaj mladi stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.