Bašić: Gosti su favoriti, no na Piroti se nikog ne bojimo

Trener Travnika poručuje

Bašić: Gosti su favoriti, no na Piroti se nikog ne bojimo

Adnan Beganović

U okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige u Travniku na stadionu Pirota sutra će snage odmjeriti domaći Travnik i aktuelni lider premijerligaške karavane Sarajevo.

Bordo momčad u ovaj duel ulazi kao favorit, a toga su svjesni i u redovima Vezira.

"Očekuje nas jedna velika utakmica. Ja se nadam da ćemo moći odgovoriti zahtjevima jedne ovakve utakmice. Sarajevo je favorit i to dokazuje sama činjenica da imaju sedam pobjeda u nizu. Respektujemo bordo momčad, dajemo joj ulogu favorita ali ne ulazimo u utakmicu sa bijelom zastavom, ipak igramo kod kuće gdje smo uvijek jako motivisani i igramo dosta bolje nego na strani", za SportSport.ba je istakao mladi trener Vezira, Nermin Bašić.

Mladi šef struke premijerligaša iz Travnika za duel sa Sarajevom neće moći računati na Darka Mišića, dok je za susret potpuno spreman Adnan Smajić.

"Na našu veliku žalost zbog kartona ne mogu računati na našeg ponajboljeg igrača Darka Mišića. Mnogo će nam nedostajati, no u kadru je Adnan Smajić, koji se potpuno oporavio od povrede koja ga prati od samog početka prvenstva. I njegov povratak u momčad za nas je od velikog značaja", dodao je Bašić.

Treba naglasiti da za susret vlada velika zainteresovanost navijača Sarajeva, te da se na piroti očekuje oko 1.000 najvatrenijih pristalica bordo momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.