Adnan Bašić još godinu dana u Petrovcu

Potpisao novi ugovor

Adnan Bašić još godinu dana u Petrovcu

A. Beganović

Nekadašnji omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Adnan Bašić, potpisao je novi ugovor sa crnogorskim prvoligašem Petrovcem.

Bašić je u Petrovac stigao početkom ove godine, a u šest odigranih susreta u prvenstvu nije se upisivao u listu strijelaca. Međutim, u doigravanju za ostanak Bašić je postigao pogodak koji je njegovoj ekipi osigurao učešće u elitnom rangu takmičenja i u sezoni isrped nas.

U prvom susretu Petrovac je na domaćem terenu savladao drugoligaša Arsenal Tivat rezultatom 2:1, da bi u revašu ekipa iz Tivata do 79. minute vodila 2:0. Imala je sve u svojim rukama, no onda na scenu stupa nekadašnji juniorski reprezentativac naše zemlje i postiže pogodak koji Petrovac ostavlja u eliti.

Po završetku sezone Bašić je razgovarao sa čelnim ljudima kluba i dogovorili su jednogodišnju saradnju.

"Lijepo mi je ovdje, dobro sam primljen i uživam igrajući za Petrovac. Lako smo se dogovorili oko novog ugovora, a vjerujem da ću pomoći klubu da ostvari sve zacrtane ciljeve. Imamo solidnu ekipu i siguran sam da se kao u prošloj sezoni nećemo boriti za ostanak", istakao je Bašić za SportSport.ba-

Inače, Bašić je karijeru počeo u omladinskim selekcijama Veleža odakle ide u Celje, pa zatim u Dravu Ptuj. Nastupao je još u Luksemburgu i to za Titus Petange i UNA Strassen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi