Bašić: Pojedinci su na pripreme došli nespremni

Travnik na pripremama

Bašić: Pojedinci su na pripreme došli nespremni

Travničani se nalaze na ubrzanim pripremama uoči početka nove sezone u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Trener Travnika Nermin Bašić u razgovoru za SportSport.ba istakao je nezadovoljstvo pojedinim igračima koji su na pripreme došli potpuno nespremni.

"S obzirom da smo kasnili sa pripremama nekoliko dana i nemamo baš puno vremena za uigravanje do početka sezone. Drugi dan smo izvršili testiranje igrača i moram da izrazim veliko nezadovoljstvo sa učinkom pojedinaca koji su na pripreme došli potpuno nespremni, tako da nismo mogli trenirati planiranim intezitetom", kaže Bašić i dodaje:

"Što se tiče priprema u Fojnici,  moram da izrazim zahvalnost ljudima koji su nas prihvatili na najbolji mogući način i pružili nam sve uvjete kako bi što bolje mogli realizovati plan i program priprema".

"Jedinu zamjerku smo imali na teren koji je u katastrofalnom stanju. Na njemu smo odigrali utakmicu sa Vitezom, doživjeli smo poraz, ali veći udarac nam je bio nakon što su se na toj utakmici povrijedila čak devetorica igrača zbog tvrdog terena".

Bašić je istakao kako će Travnik dovesti još dva fudbalera u ovom prelaznom roku, čime će biti kompletirana ekipa za narednu sezonu.

"Što se tiče igračkog kadra, polako se već slažu kockice u ekipi, no potrebna su nam barem još dva igrača sa iskustvom kako bi zaokružili igračku križaljku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti