Bašić: U svakom porazu treba tražiti pouku

Trener Travnika nakon teškog poraza od Veleža

Bašić: U svakom porazu treba tražiti pouku

Nogometaši Travnika u prekjučerašnjoj utakmici zabilježili su najveći ovosezonski poraz.

Rezultat na poluvremenu bio je 2:0 dok je na kraju bilo već velikih 6:0 u korist domaćina.

 

"U početku utakmice stvari su krenule naopako. Osmi minut pogodak, 15. minut teška povreda Popovića koji je završio u bolnici, Fejzić je dobio crveni karton .Moram da kažem da nemamo dovoljan broj kvalitetnih igrača na raspolaganja i svaki pojedinac je bitan od prvih 11. Nismo dobro odgovorili u sredini terena gdje je Velež igrao sa 4 igrača u rombu. U ovoj utakmici se sve sastavilo. Svi problemi tokom zadnjih 15 dana, štrajkovi, teska finansijska situacija u klubu, nedisciplina. Svi koji radimo u klubu, igrači, treneri, uprava, svima nam je ovo jedna velika opomena da se moramo dići u svim pogledima", rekao je Bašić te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"U svakom porazu treba tražiti pouku. Naravno da je ovaj jako težak, šest golova u mreži, ali ako je tako moralo biti da se probudimo. Do 9. kola smo primili 8 golova, dobili smo jedno veliko Sarajevo i nakon 15 dana ovakav krah. Nije ovo bio pad kvaliteta pojedinaca već mislim da su vanjski faktori i psiha presudili u ovom susretu. Želim da se zahvalim Veležu na gostoprimstvu. Veoma korektni su bili i nadam se da će se Velež vratiti na mjesto koje im pripada, u vrhu bh fudbala. Suđenje je također bilo na visokom nivou! Idemo dalje, spremamo se za sljedeću domaću utakmicu koja je veoma bitna, kako rezultatski tako i psihološki."-rekao je strateg Vezira, Nermin Bašić za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.