Basile ponovo na klupi Boce

Povratak na mjesto stare slave

Basile ponovo na klupi Boce

A. Beganović

Nekadašnji selektor argentinske fudbalske reprezentacije, Alfio Basile, i Boca Juniors nakon višednevnih pregovora dogovorili su saradnju te će ovaj priznati stručnjak u narednih godinu dana voditi slavni argentinski klub.

Prema navodima argentinskih medija Basile će u Boci godišnje zarađivati 650.00 eura bez premija, a službene potvrde ovoj saradnji još nema, iako je direktor kluba Carlos Bianchi priznao da je pregovore s Basileovim menadžerom priveo kraju.

Basile je već vodio klub iz Buenos Airesa i to sa dosta uspjeha. U 2005. godini osvojio je s Bocom Clausuru i Aperturu, te trijumfovao u Cupu Sudamericani, južnoameričkom ekvivalentu Kupa UEFA.

Ovaj fudbalski stručnjak u dva navrata je vodio argentinsku nacionalnu vrstu, prvi put u periodu od 1990. do 1994. godine, a drugi put preuzeo je nacionalnu selekciju nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj te je vodio 16 mjeseci, kada zbog serije loših rezultata napušta istu, a na njegovo mjesto dolazi slavni Maradona.

Basile će na klupi Boca Juniorsa zamjeniti Carlosa Ischiju, trenera pod kojim je klub kolo prije kraja Clausure spao na 17. mjesto tabele od 20 klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije