Bassong pojačao Tottenham

Bassong pojačao Tottenham

Adnan Beganović

Dojučerašnji fudbaler Newcastle Uniteda, Sebastien Bassong, od naredne sezone nosit će dres Tottenhama, stoji na službenoj internet stranici engleskog kluba.

Engleski mediji navode da su popularni Pijetlovi za dovođenje Bassonga njegovom bivšem klubu Newcastleu platili 8 miliona funti.

“Oduševljeni smo što možemo objaviti da smo postigli dogovor s Newcastleom u vezi transfera Bassonga u klub, nakon što je igrač prošao liječničke preglede i dogovorio lične uslove”, piše na internet stranici Pijetlova.

Bassong je odmah nakon ispadanja Newcastlea u niži rang najavio svoj odlazak, a u dresu popularnih Svraka u prošloj sezoni odigrao je 34 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.