Bassong: Život i nogomet nekad nisu fer

Bassong: Život i nogomet nekad nisu fer

Sebastien Bassong, stoper Tottenhama, spreman je napustiti White Hart Lane u januaru ukoliko ne dobije dovoljnu minutažu kod Harryja Redknappa.

Bassong smatra da je naprevedno izostavljen iz prve momčadi Spursa na početku sezone i moguće je da napusti sjeverni london.

"Naravno da mi je teško što ne igram dovoljno. Čovjek sam i imam osjećaje i emocije. Bez obzira šta se događa, moram se boriti. Da, teško je. Moja situacija je teška, to svako zna", rekao je Bassong.

"Mislim da to nije fer. Al, život i fudbal ponekad nisu fer. Sve što želim jeste da igram i da budem nasmijan", dodao je stoper tima sa White Hart Lanea.

"Zainteresovan sam za sve solucije. Nisam zainteresovan za svakoga ko dođe po mene. Prije svega, želim igrati za Tottenham. Kada igram ovdje, sretan sam. Ali, ako ne budem igrao, razmišljat ću o drugim stvarima", ističe Bassong.

"Igrao sam protiv Rubina. Vratio sam se i sretan sam. Sretni ste kad dobijete priliku, osjećate se sigurnije. Kada vam menadžer da priliku, osjećate se bolje, bez obzira na sve. Možete pokazati ljudima da ste tu i da menadžer može računati na vas", kaže defanzivac Spursa.

Za Bassonga veliko interesovanje pokazao je za sada QPR.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.