Basta: Želimo osvojiti Kup Italije

Fudbaler Lazija pun samopouzdanja

Basta: Želimo osvojiti Kup Italije

D. Vejo
Teme:

Fudbaleri Lazija plasirali su se u finale Kupa Italije nakon što su u polufinalnom dvomeču bili bolji od gradskog rivala Rome.

Da igraju kvalitetan fudbal ove sezone govori i činjenica da nebesko-plavi zauzimaju četvrto mjesto u Seriji A te su bez poraza nešto više od dva mjeseca, a pored toga su u konkurenciji i za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Ni sami igrači kako kažu, nisu očekivali ovakvu sezonu s obzirom na turbulentan početak iste i smjenu trenera.

"Istina je da nismo očekivali ovakvu sezonu. Ali mi smo od prvog dana radili vrijedno i naporno, to nam se vratilo dobrim igrama i rezultatima. Atmosfera je dobra u svlačionici pa se sve to prenosi na teren. Inzaghi je stvorio veoma jak kolektiv. Iz Kupa smo izbacili ljutog rivala Romu. Međutim, u finalu nas čeka Juventus sigurno najbolja ekipa u Seriji A. Kažu da nada umire zadnja, s toga ćemo dati sve od sebe kako bi iznenadili Staru damu i osvojili Kup", ističe defanzivac Lazija, Dušan Basta.

Finalni meč Kupa Italije igra se drugog juna na Olimpijskom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti