Bastia i Hadžibegić još uvijek žive

Pogodak u sudijskoj nadoknadi za velika tri boda

Bastia i Hadžibegić još uvijek žive

Adnan Beganović

U okviru 34. kola druge francuske lige Bastia koju s klupe predvodi Faruk Hadžibegić pred svojim navijačima pobijedila je Strasbourg (1:0), pa je tako četiri kola prije kraja prvenstva ostala s realnim izgledima za opstanak u drugoligaškom društvu.

Momčad nekadašnjeg selektora naše reprezentacije dugo je lomila otpor Strasbourga, a pogodak za velika tri boda koja Bastiju ostavljaju u utrci za opstanak postigao je Pentecote u sudijskoj nadoknadi vremena.

Četiri kola prije kraja prvenstva Bastia se još uvijek nalazi na posljednjoj 20. poziciji na tabeli sa 34. boda, a Vannes koji zauzima 17. poziciju, inače posljednju koja obezbjeđuje opstanak, bježi joj tri boda.

Rezultati 34. kola:

Bastia - Strasbourg 1:0
Dijon - Clermont Foot 2:3
Guingamp - Chateauroux 1:1
Istres - Brest 1:1
Laval - Ajaccio 2:2
Nantes - Sedan 1:3
Tours - Vannes 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.