Bastia izbacila Evian, Lyon i Lille sigurni

Kup Francuske, 3. kolo

Bastia izbacila Evian, Lyon i Lille sigurni

Utakmice 3. kola Kupa Francuske igrale su se danas, a većina ekipa iz Ligue 1 ostvarila je plasman u narednu fazu najmasovnijeg takmičenja u zemlji galskih pijetlova.

Drugoligaš Auxerre je bio ubjedljiv na gostovanju kod Marcq en Baroeula, gdje je slavio visoku pobjedu od 6:2, dok su Lavovi sa Gerlanda savladali La Suze sa 6:1, a po dva gola za Lyon dali su Gomis i Lacazette.

Guingamp je trijumfovao sa 2:0 u gostima kod Bourg Peronnasa, a istim rezultatom Monticello je bio bolji od La Cayollea.

Najveće iznenađenje u ovoj fazi napravila je Bastia. Posljednjeplasirana ekipa Ligue 2 pobjedom od 1:0 na svom terenu eliminisala je prvologaški Evian, dok je Lille rezultatom 3:1 izborio plasman u narednu fazu Kupa Francuske savladavši Amiens u gostima.

U duelu dva francuska prvoligaša Nica je sa 2:0 u gostima slavila protiv Nantesa, dok su i Montpellier i Bordeux gostujućim pobjedama osigurali nastup u narednoj fazi kup takmičenja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rezultati:
Marcq en Baroeul – Auxerre 2:6
La Cayolle – Monticello 0:2
Bourg Peronnas – Guingamp 0:2
Amiens AC – Lille 1:3
Bastia - Evian TG 1:0
La Suze – Lyon 1:6
Nantes – Nice 0:2
Raon L Etape – Bordeaux 1:2
Rodez – Montpellier 0:2
Quimperlé – Ajaccio 1:2
Saint Amand - IC Croix 1:2 (nakon penala) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.