Bastia otkinula važne bodove Lilleu

Remi Bastije i Lillea

Bastia otkinula važne bodove Lilleu

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Lillea remizirali su večeras u prvom susretu 36. kola francuske Ligue 1 kao gosti kod ekipe Bastie 1:1, te su tako propustili priliku da osiguraju nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Prvo poluvrijeme je donijelo jako dobru igru s obje strane, a postignut je i jedan gol. Nakon nekoliko prilika u prvih pola sata, u 32. minuti je Lille stigao do vodstva. Preciznim udarcem mrežu Mikaela Landreaua je pogodio Salomon Kalou za vodstvo gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Bastia imala nešto više loptu u svom posjedu. Ipak, i pored nekoliko pokušaja na obje strane, rezultat se nije mijenjao sve do 85. minute kada je Khazri pogodio za konačnih 1:1.

Lille je tako dva kola prije kraja prvenstva došao do osam bodova prednosti u odnosu na St. Etienne, koji bi sutrašnjom pobjedom nad Montepllierom ostao u trci za Ligu prvaka.

Ligue 1, 36. kolo: 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bastia - Lille 1:1 (Khazri 85' / Kalou 32')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.