Basturk na posudbi u Blackburnu

Basturk na posudbi u Blackburnu

Blackburn je završio posao oko dovođenja na posudbu 31-godišnjeg turskog internacionalca i člana njemačkog Stuttgarta, Yildiray Basturka.

Turčin će ne Ewood Parku ostati do kraja tekuće sezone. Basturk u Njemačkoj nije imao neku značajniju minutažu te se odlučio za Roverse čiji trener Sam Allardyc ne krije zadovoljstvo novom akvizicijom ali i ističe kako njegovoj ekipi medostaje još jedno kvalitetno pojačanje u napadačkom redu.

Obzirom da je potpisivanje ugovora nešto kasnilo, Basturk neće moći nastupiti za Roverse u večerašnjem ogledu sa Wiganom ali se očekuje da već za vikend protiv West Hama debituje za svoj novi tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.