Bate Borisov na korak od grupne faze Lige prvaka

Liga prvaka

Bate Borisov na korak od grupne faze Lige prvaka

Midhat Šljivak

Bjeloruski Bate Borisov iz sezone u sezonu nastavlja sa fantastičnim igrama u Ligi prvaka. U večerašnjem susretu play-offa savladali su na svom terenu ekipu Hapoel Shmone iz Izraela sa 2:0.

Bate je već od prve minute krenuo sa napadima na gol izraelskog prvaka. Nakon nekoliko veoma dobrih pokušaja do gola su stigli u 29. minuti kada je mrežu gostiju pogodio Rodionov za 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena ovog susreta.

Izraelci su u nastavku utakmice ostali sa igračem manje kada je u 71. minuti nakon drugog žutog kartona isključen Matović, a Bate je prednost igrača više iskoristio u 78. minuti kada Rodionov ponovo pogađa za velikih 2:0.

Ostalo je do kraja susreta 2:0 što daje ogromne šanse bjeloruskom timu za  novi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti