Batista ne računa na Teveza za Copa Americu

Batista ne računa na Teveza za Copa Americu

Edmir Škorić

Carlos Tevez, napadač Manchester Cityja i suigrač našeg reprezentativca Edina Džeke, mogao bi propustiti Copa Americu u julu.

Tevez se nedavno oporavio od povrede i sa klubom je osvojio engleski Fa Cup. Bio je to prvi naslov Cityja nakon 35 godina suše. Ujedno, Argentinac je prvi strijelac popularnih Građana.

Ipak, to mu, čini se, neće biti dovoljno da ga argentinski selektor Sergio Batista povede na Copa Americu. Batista je rekao kako misli da je Tevez "veliki igrač", ali jednostavno nema mjesta pored Barceloninog maga Lionela Messija i Realovog Gonzala Higuaina.

Copa America, najstarije nogometno kontinentalno natjecanje na svijetu,  igra se upravo u Argentini od 1. do 24. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti