Batista preuzima Shenhuu

Bivši selektor Argentine preuzima klub

Batista preuzima Shenhuu

A. Haznadarević

Nakon najave da u ovaj kineski klub prelazi Chelseajova legenda Didier Drogba, bogati vlasnici će najvjerovatnije na klupu dovesti i Sergia Batistu, bivšeg selektora reprezentacije Argentine.

Batista bi u nedjelju trebao prisustvovati meču Shenhue i Guizhou Rengea, a istog dana se očekuje i potpisivanje ugovora, kako bi već početkon naredne sedmice mogao preuzeti trenersku poziciju od Nicolasa Anelke koji je imao dvostruku ulogu u timu.

Da je Anelki bilo očigledno teško biti i trener i igrač, pokazuje samo jedna pobjeda u šest mečeva uz još dva remija. No, prema pisanjima kineskih medija, naljutio se zbog pregovora sa Batistom bez njegovog znanja te je upitno da li će ostati u klubu.

Inače, Shenhua je trenutno trinaestoplasirana ekipa kineske Superlige, što je daleko lošije od onoga što imućni vlasnik Zhu Jun želi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije