Batista želi svjetsko zlato

Novi selektor Argentine optimističan

Batista želi svjetsko zlato

Fudbalski savez Argentine odlučio je da će dosadašnji privremeni selektor reprezentacije Sergio Batista nastavi s radom na klupi selekcije Argentine. 

Član šampionske generacije Argentine sa Svjetskog prvenstva 1986. godine, pripremaće reprezentaciju za SP 2014. u Brazilu.

"Naš jedini cilj u Brazilu će biti osvajanje prvenstva'', kazao je Batista.

Diego Maradona je napustio mjesto selektora u julu, nakon četvrtfinalnog poraza od Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi od 4:0.

Od kada je preuzeo reprezentaciju, Batista je vodio ekipu do pobjeda u prijateljskim utakmicama protiv Irske i novih svjetskih prvaka - Španije, ali je izgubio od Japana.

Batista je od igrača nacionalnog tima zatražio "da budu smireni, te imaju strpljenja". 

On je vodio argentinsku U-23 reprezentaciju do zlatne medalje na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine. Tada su pod njegovim vodstvom igrali Messi, Juan Roman Riquelme, Angel Di Maria i Sergio Aguero.

Argentina će igrati prijateljsku utakmicu s Brazilom 17. novembra u Kataru, pred pripreme za Copa Americu iduće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.