Bavarci ne mogu protiv Milionera: Borussiji njemački Kup

Milionerima titula i u Kupu

Bavarci ne mogu protiv Milionera: Borussiji njemački Kup

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda osvojili su Kup Njemačke. Milioneri su u finalnom susretu odigranom u Berlinu savladali velikog rivala Bayern iz Minhena rezultatom 5:2 , te su na taj način došli do duple krune u ovoj sezoni.

Do vodstva je tim iz Dortmunda stigao već nakon tri minute igre. Grešku Luisa Gustava iskosritili su fudbaleri Dortmunda. Blaszczykowski je nesebično poslužio Shinji Kagawu koji pogađa za vodstvo Borussije od 1:0.

Bayern je nakon primljenog gola krenuo po izjednačenje, a napadi su im se isplatili u 26. minuti. Gomeza je u kaznenom prostoru srušio golman Borussije Roman Weidenfeller, a siguram izvođač jedanaesterca bio je Arjen Robben za 1:1.

Golman Milionera je u 34. minuti zbog povrede morao napustiti igru. Umjesto njega je ušao mladi 23-Australac Mitchell Langerak, no to se nije odrazilo na igru Borussije.

Finiš prvog poluvremena donio je još dva gola u mreži golmana Bavaraca Manuela Neuera. U 41. minuti Badstuber je napravio penal, koji u pogodak pretvara Mats Hummels, da bi u posljednjim trenucima prvog poluvremena tim iz Dortmunda stigao i do trećeg gola. Kagawa je fantastično loptom uposlio Roberta Lewandowskog koji je kroz noge Neuera pogodio mrežu Bavaraca za vodstvo od 3:1.

Četvrti gol u mreži Bayerna stigao je u 58. minuti. Grosskreutz je asistirao do Lewandovskog koji svojim drugim golom dovodi Milionere do ubjedljive prednosti od 4:1.

Gomez je u 69. minuti susreta mogao smanjiti vodstvo Borussije, no pogodio je prečku, da bi ipak šest minuta kasnije fantastičan gol postigao Franck Ribery za smanjenje rezultata na 4:2.

Robert Lewandowki u 82. minuti stiže do hat-tricka. Veliku grešku Manuela Neuera iskoristio je Lukasz Piszczek koji je uputio centaršut u peterac, a Lewandowski glavom pogađa za 5:2, što je bio i konačan rezultat susreta.







Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.