Bavarci novi rekorderi
Bayern je demolirao Sporting u dva meča

Liga prvaka

Bavarci novi rekorderi

Minhenski Bayern je postavio novi rekord fudbalske Lige prvaka po broju postignutih golova u ukupnoj pobjedi.

Bayern je u Minhenu pregazio portugalski Sporting sa 7:1 čime je slavio sa ukupnih 12:1 računajući i prvi meč u Lisabonu kada je bilo 5:0.
Prethodni rekord držao je francuski Lyon, koji je u sezoni 2004/05. pobijedio Werder sa ukupnih 10:2 (3:0 i 7:2).

Rekordna pobjeda u Kupu evropskih šampiona, takmičenju čiji je Liga prvaka legitimni nasljednik, zabilježena je u kvalifikacionoj fazi u sezone 1965/66. kada je Benfica, jedna od najboljih ekipa u to vrijeme, nadigrala Dudelange iz Luksemburga sa čak 18:0.

Apsolutne rekorde u ukupnoj pobjedi u evropskim takmičenjima drže Chelsea i Feyenoord, koji su pobjeđivali ekipe iz Luksemburga ukupnim rezultatom 21:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.