Bavarci slavili u Bremenu
Schalke je propustio veliku priliku

Bundesliga

Bavarci slavili u Bremenu

U prvih pet utakmica devetnaestog kola Bundeslige viđeno je dosta uzbuđenja, a derbi između Werdera i Bayerna potpuno je opravdao očekivanja.

Schalke je propustio prednost od 2:0 i šansu da se učvrsti na vrhu tabele Bundeslige. Rudari su na gostovanju kod Bochuma propustili vodstvo od 2:0 i uzeli samo bod (2:2). Već u 5. minuti Urugvajac Vicente Sanchez je doveo Schalke u vodstvo, a na 2:0 je povisio Kevin Kuranyi tri minute prije poluvremena. Bochum je golom Vahida Hashemiana u 82. minuti  smanjio rezultat, Šestak u 90. donosi veliki bod Bochumu.

Derbi kola odigran je u Bremenu gdje je Werder ugostio slavni Bayern. U sjajnoj utakmici su igrači Bayerna slavili sa 3:2. Bayern je furiozno krenuo napravivši tri stopostotne prilike, ali je Werder prvi došao u vodstvo. Nakon sjajnog prodora Marina Aaron Hunt je u 10. minuti s ivice šesnaesterca matirao Butta.

Nakon primljenog pogotka igrači Bayerna su zagrizli još više i do poluvremen anapravili preokret. U 25. minuti iz sjajne prilike Thomas Muler donosi poravnanje, a deset minuta kasnije Ivica Olić donosi vodstvo Bavarcima. Rezultat se nij emijenjao sve do 15 minuta prije kraja.

U 75. minuti Hugo Almeida donosi poravnanje Werderu, ali samo tri minute kasnije Arjen Robben sjajo izvodi slobodan udarac i donosi novo vodstvo svom timu. Do kraja utakmice su gosti uspjeli izdržati nalete domaćina i doći do pobjede. Treba napomenuti da je na klupi Werdera sjedio i naš Said Husejinović.

Na poluvremenu utakmice je Luis Van Gaal bio primoran napraviti izmjenu i iz igre izvaditi Butta, a na gol poslati rezervnog golmana Michaela Rensinga. U posljednjih pola sata utakmice na teren je holandski trener poslao i Francka Riberyja, koji je zaigrao u tandemu s Robbenom.

Hertha je nastavila s prosipanjem bodova na svom stadionu i protiv Borussije Monchengladbach. Utakmica je okončana bez golova, a u 42. minuti su gosti propustili doći do vodstva kada je Juan Arango promašio penal.

Golom Andrea Schurlea iz 4. minute Mainz je došao do pobjede protiv Hanovera (1:0) , dok su Nurnberg i Eintracht Frankfurt odigrali nerješeno 1:1. Eigler je u 27. minuti doveo domaćina u prednost, a bod gostima donio je Kohler u 40. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti