Bayer doveo "HSV-ovo dijete"

Bayer doveo "HSV-ovo dijete"

Edmir Škorić

Zasad nije poznato koliko je Bayer iz Leverkuzena platio HSV-u za ofanzivca Sidney Sama, koji je danas potpisao za Apotekare.

Sidney Sam (22) je "dijete HSV-a", no još nikad se nije uspio probiti u seniorsku momčad. Posljednju je sezonu proveo na posudbi u Kaiserslauternu.

Sam bi trebao biti zamjena Bayeru za Tonija Kroosa, kojem je posudba završena i sada se vraća u Bayern. Bayerov trener, Jupp Heynckes, smatra da će Sam biti idealna zamjena za Kroosa.

"Sidney Sam je bio jedan od najuzbudljivijih igrača 2. Bundeslige prošle sezone i imao je veliku ulogu u Kaiserslauternovom povratku u Bundesligu. Mislim da će napraviti veliki posao kod nas", izjavio je Heynckes za službenu stranicu Apotekara.

Sam je potpisao petogodišnji ugovor sa Bayerom i treće je pojačanje u klubu od kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.