Bayer otpisao Ballacka

Bayer otpisao Ballacka

Edmir Škorić

Bivšem njemačkom reprezentativcu Michaelu Ballacku su, čini se, odbrojani dani u Bayeru iz Leverkusena.

Predsjednik Bayerove Uprave Wolfgang Holzhauser izjavio je kako na BayAreni ne računaju na Ballacka od ljeta, a da, ukoliko to igrač želi, ugovor može biti raskinut i prije 30. juna.

"Naš ugovor s Ballackom traje do 20. juna. Ako igrač želi ranije otići, sigurno možemo razgovarati o tome", izjavio je Holzhauser za Focus.

Tridesetpetogodišnji veteran, bivši igrač Chelseaja i Bayerna, u Leverkusen je stigao 2010. godine kao slobodan igrač. Zbog povrede tetive koljena propustio je prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone, a van terena je još najmanje dvije sedmice.

Posljednjih nekoliko sedmica nije u prvim planovima trenera Robina Dutta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.