Bayer želi Boumsonga

Nakon slabog početka sezone

Bayer želi Boumsonga

Bayer iz Leverkusena je loše počeo sezonu pa su već počele priče o pojačanjima.

Po pisanju francuskog L'Equipea, u redove Farmacueta bi mogao doći 31-godišnji Jean-Alain Boumsong iz atenskog Panathinaikosa. Riječ je o rutineru koji igra na poziciji štopera i za koga Grci traže obeštećenje od 2 miliona eura.

On bi definitivno pomogao stabilizaciji u defanzivi jer trener Dutt ima tandem štopera koji sačinjavaju Omer Toprak (21) i Stefan Reinartz (22) koji su vrlo talentovani, ali sa malo iskustva. Bayer je inače uslijed problema sa povrijeđenim golmanom Adlerom uzeo na pozjamicu iz Stuttgarta mladog 19-godišnjeg Bernda Lena i to na pozajmicu do decembra.

On će biti rezerva Gieferu sve do oktobra kad se očekuje povratak Rene Adlera koji je operisao koljeno. Bayer je prošle sezone bio drugi, ali je u novoj već ispao u Kupu od Dresdena i poražen je u prvom kolu od Mainza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.