Bayern demolirao Ingolstadt
Nils Petersen

DFB Pokal

Bayern demolirao Ingolstadt

Odigrane su još tri utakmice šesnaestine finala njemačkog DFB Pokala. Prolaz dalje ostvarili su Bayern Munchen, Nurnberg i Stuttgart.

Bayern nije imao problema protiv Ingolstadta. Bavarci su demolirali ovog drugoligaša sa 6:0, a Jupp Heyckens je u večerašnjoj utakmici izveo kombinovan sastav.

Muller je doveo Bayern u vodstvo u 33. minuti, a rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvrijeme, tako da se nije moglo naslutiti da će u golu Ingolstadta završiti još pet loptu do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Alaba je odmah na početku drugog dijela udvostručio prednost Bavaraca, da bi Petersen u 53. minuti pogodio za 3:0. Danski napadač postigao je još jedan gol na ovo susretu i to u 71. minuti.

Do kraja utakmice Bayern je još dva puta zatresao mrežu gostiju. Matip je prvo postigao autogol, da bi u posljednim trenucima meča Usami pogodio za konačnih 6:0.

Nurnberg je na gostovanju slavio protiv Auea sa 2:1. U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi u drugom dijelu za goste pogodili Esswein i Wiessmeier u 64. i 68. minuti. Koing je donio nadu domaćim golom u 78. minuti, ali Aue nije imao snage za perokret.

Stuttgart je na svom terenu savladao Frankfurt sa 3:0. U prvom poluvremenu domaći su postigli dva gola, a u listu strijelaca upisali su se Hemlein i Cacau u 4. i 38. minuti. U finišu utakmice Traore je postavio konačan rezultat utakmice.
szólj hozzá: Bay 5-0 Ins

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.