Bayern i bez Riberya deklasirao Koeln
Trenutak kada Ribery izlazi sa terena nakon isključenja

Bundesliga

Bayern i bez Riberya deklasirao Koeln

Bayern je večeras na svojoj Allianz Areni dočekao i bez većih problema savladao veoma loši Koeln sa 3:0, iako su većim dijelom susreta igrali sa igračem manje.

Najtrofejniji njemački klub nije dopustio iznenađenje na svojoj Allianz Areni protiv Koelna, koji je minulih sezona znao biti itekako neugodan gost za bavarsku ekipu. Međutim, večeras su Jarčevi bili lagan plijen Bayernu, koji je od 33. minute igrao bez isključenog Francka Riberya.

Francuski je internacionalac pao u kaznenom prostoru Koelna, ali se sudije nije oglasio, nakon čega je Riberyu prišao gostujući igrač Sereno i prigovorio mu zbog simuliranja. To je očito upalilo vatru u Riberyu koji se počeo naguravati sa Seranom, zbog čega su obojica dobili po žuti karton. Ipak, ni to Francuzu nije bilo dosta pa je počeo daviti igrača Koelna(?!), a potom mu je pokazan put u svlačionicu.

Međutim, i sa igračem manje Bayern je bio više nego dominantna ekipa protiv večeras indisponiranog Koelna. Vodeći gol za Bavarce postigao je Mario Gomez u trećoj minuti drugog poluvremena, nakon katastrofalne reakcije odbrane Koelna.

Drugi gol za Bavarce postigao je u 63. minuti rezervista David Alaba, a konačnih 3:0 bilo je djelo Tonija Kroosa iz 87. minute susreta.
szólj hozzá: Bayern Munich 1-0 Köln
szólj hozzá: Bayern Munich 2-0 Köln

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.