Bayern i Eintracht ostali nedodirljivi i nakon 4. kola

Salihovićev Hoffenheim upisao prve bodove

Bayern i Eintracht ostali nedodirljivi i nakon 4. kola

A. Haznadarević

U vikendu koji je iza nas, odigrano je četvrto kolo njemačke Bundeslige nakon kojeg nije bilo promjena na vrhu tabele, dok je Hoffenheim Sejada Salihovića sa pobjedom protiv Hannovera konačno upisao prve bodove u sezoni.

Nakon četiri odigrana kola, Bayern i Eintracht predvode Bundesligaše sa maksimalnim brojem bodova, s tim da Bayern ima dosta bolju gol razliku od ekipe koja je najprijatnije iznenađenje ovog dijela prvenstva.

Bavarci su slavili na velikom gostovanju kod Schalkea rezultatom 2:0, dok je Eintracht slavio u Nurnbergu sa 2:1.

Hoffenheim bh. reprezentativca Sejada Salihovića upisao je svoje prve bodove u sezoni pobjedivši Hannover na Rhein Neckar Areni rezultatom 3:1, a ono što najviše raduje bh. javnost je odličan nastup Salihovića, koji je u igru ušao u 63. minutu susreta, a zatim u 82. minutu pogodio za potpuni preokret rezultata.

Osim prve pobjede Hoffenheima, isto je pošlo za rukom Mainzu i HSV-u. Mainz je slavio na svom stadionu protiv Augsburga, dok je HSV napravio iznenađenje kola, pobjedivši branioca titule ekipu Borussije Dortmund rezultatom 3:2.

Ibiševićev Stuttgart je remizirao sa Werderom rezultatom 2:2, te tako stigao tek do svog drugog boda u četiri kola, što čini Stuttgart drugom najlošijom momčadi u dosadašnjem toku takmičenja.
Treba dodati da Vedad Ibišević u ovom susretu nije bio na raspolaganju svom treneru zbog suspenzije od dvije utakmice, koja je konačno istekla, pa bi Ibiševića trebali vidjeti u sastavu već u sljedećem bundesligaškom susretu protiv Hoffenheima.

Freiburg trećeg bh. predstavnika u Bundesligi Mensura Mujdže, odigrao je najnezanimljiviji susret 4. kola, u kojem su na gostovanju kod Fortune odigrali samo blijedih 0:0. Mujdža je za svoju ekipu odigrao svih 90 minuta, te je u posljednjim sekundama susreta zaradio žuti karton.


Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.