Bayern ispao iz Kupa Njemačke
Helmes dao treći gol za "apotekare"

Bayer četvrti polufinalista

Bayern ispao iz Kupa Njemačke

U posljednjoj utakmici četvrfinala Kupa Njemačke Bayer je u Leverkuzenu pobijedio Bayern sa 4:2, i tako prošlosezonske osvajače trofeja eliminisao iz takmičenja.

U prvom poluvremenu nije bilo golova i niko nije ni slutio kakav ćemo «fudbalski cunami» gledati u drugih 45 minuta meča.

Poularno zvani «apotekari» furiozno su ušli u nastavak susreta, a mrežu Bayerna načeo je Barnetta u 54. minutu. Pet minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a gol je postigao Vidal. U 70. minutu Bavarce je pogotkom na koljena bacio Helmes, inače drugi strijelac Bundeslige sa 16 postignutih golova, još uvijek dva manje od našeg povrijeđenog Vedada Ibiševića.

Međutim, Bayer se «budi» preko Lucia u 72, a dva minuta kasnije opet je u igri za ostanak u Kupu nakon što se u strijelce upisao Klose. No, više nisu mogli, a «dotukao» ih je Kiessling golom u sudijskom vremenu, pa se uz Maint, Werder i HSV u polufinale plasirao Bayer.  

Polufinalni susreti Kupa Njemačke igraju se 21. i 22. aprila, a finale je  30. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti