Bayern izbacio Werdera iz njemačkog kupa

Bayern izbacio Werdera iz njemačkog kupa

Odigrane su i posljednje četiri večerašnje utakmice njemačkog kupa u kojem su favorizovane ekipe ostvarile pobjede i plasirale se u dalju fazu takmičenja.

Bayern je zahvaljujući Bastianu Schweinsteigeru uspio savladati Werder Bremen sa 2:1. Gosti iz Bremena su u 2. minuti golom Claudija Pizarra poveli, a poravnao je Schweinsteiger u 27. minuti. Isti igrač je donio Bayernu pobjedu u 74. minuti.

Mensur Mujdža je odigrao svih devedeset minuta za svoj Freiburg koji je poražen od Cottbusa sa 2:1. Kruska je u 38. minuti sa bijele tačke donio domaćem sastavu vodstvo, poravnao je Cisse u 67. a Jula u 81. donosi veliku pobjedu Cottbusu i plasman u dalju fazu takmičenja.

Kaiserslautern je bez većih problema na svom stadionu savladao Arminiju Bielefeld sa 3:0, a junak utakmice bio je hrvatski igrač Srđan Lakić koji je postigao sve tri pogotka, a Schalke je golom Josea Jurada slavio u gostima kod FSV Frankfurta sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.